Baralija nakon glasanja: Dogovor HDZ-a i SDA koji je postojao ranije

7
Radiosarajevo.ba
Baralija nakon glasanja: Dogovor HDZ-a i SDA koji je postojao ranije
Foto: Arhiv / Irma Baralija

Mario Kordić i Zlatko Guzin ulaze u drugi krug glasovanja za gradonačelnika Grada Mostara.

U prvom krugu glasanja, Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 15 glasova, Zlatko Guzin iz SDA dobio je 11 glasova, dok je Irma Baralija  iz BH Bloka dobila ukupno pet glasova vijećnika.

''Ovo je demokratski dan u Mostaru i za razliku od prošlog puta 2008.-2009.; procesi ovaj put idu puno brže i mislim da će to u konačnici biti dobro za građane i građanke Mostara. Ovo sve danas što se događalo danas je izrežirano i da je ovo dogovor HDZ-a i SDA koji je postojao od ranije. Sve je ovo cirkus i predstava, ali Bože moj na to smo navikli, to su stari uigrani koalicijski partneri. Ja sam bila tu kao faktor iznenađenja, kandidovala se kao opcija za one koji su htjeli glasati hrabro, ali jako je teško u Mostaru glasati hrabro'', rekla je Baralija, piše bljesak.info.

Dalje je pojasnila:

''Trenutno u ovim hodnicima iznad nas događaju se mnogobrojni razgovori jedan na jedan i pokušavaju se uvjeriti preostali vijećnici kako glasati u drugom i trećem krugu'', kazala je te poručila kako nije sigurna da će ostati dalje na sjednici 's obzirom da je sve izrežirano'. 

Upitana za komentar o tome da joj glasove nisu dali vijećnici Prve mostarske partije, partneri Bh. bloka, Baralija je kazala kako je to njihovo pravo.

''Svatko ima pravo da glasa i podrži koga želi. U politici nema ljutnje'', navela je Baralija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije